Signal

Korábban azt gondoltam (sőt biztos voltam benne), hogy a piacokon a leginkább érvényesül az egyén szerepe, ott független, nem osztozik senkivel és a felelősségek sem kenhetők el, tiszta és egyszerű a játék. Talán ez volt az, ami leginkább vezényelte az érdeklődésemet. Az álláspontom azóta megváltozott.... az érdeklődés viszont nem....

Portfolio.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Befektetések és lehetőségek világa - ahogy én látom

2011.06.05. 12:30 signal85

"Drang nach Osten"

Címkék: kína japán india ázsia kelet portfolioblogger

Félreértés ne essék, ezúttal nem a német történelemnek a címhez kötődő fejezeteit csapjuk fel. A Portfolión kedden megjelent cikk (Irány a kíni részvénypiac?) kapcsán igyekszem pontokba szedni a főbb gondolatokat és drivereket (nem feltétlenül fontossági sorrendben) nemcsak kínai, hanem kelet-ázsiai és globális ötletekről, mely a későbbi bejegyzések keretrendszerét adhatja.

  1. globális (és Németországban már kézzelfogható) félelem az atomenergiával szemben Fukusima hatására (a teljes atomerőművi ellátási láncra érdemes lehet odafigyelni), kérdés, hogy milyen technológiával pótolják a leállítandó erőműveket (ezen döntéstől függően fókuszba kerülhetnek a megújuló energiával foglalkozó cégek, valamint akár a fosszilis  technológiára építő vállalatok is; előbbieket a hangzatos EU álláspontok is támogatni fogják)
  2. rendeződés és újjáépítés Japánban, beleértve az ellátási láncok rendbeszedését is (rendkívül széleskörű a téma érintettsége: első körben gépjárműipar, építőipar)
  3. kínai építőipar a cikkben is említett lakásépítési boom nyomán
  4. a korábbi lehetőségeihez képest folyamatosan tehetősebbé váló kínai, indiai középosztály egyre több és egyre jobb minőségű szolgáltatásokra tart igényt, különös tekintettel a pénzügyi szolgáltatások terjedésére (pénzügyi szektor:  elsősorban - Oroszország 2010-es példájának nyomán - kereskedelmi banki, a biztosítási szolgáltatások terjedése - Kelet-Európa példáján - valószínűleg jóval hosszabb távon várható)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://signal.blog.hu/api/trackback/id/tr762957344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dézsàvü 2011.06.05. 13:24:45

A Németországi atomerőművek bezárására azt hiszem sokan odafigyelnek. Nem tudom elképzelni, mivel fogják tudni kiváltani az ország hatalmas energiaéhségét. Megújuló energiákkal nem lehet (egyelőre)stabil ellátást biztosítani, ez csak olyan jó ha van az is. De import energiára nem akarnak építeni abban biztos vagyok.

A kínai, kelet-ázsiai iránymutatással nagyon egyetértek.
süti beállítások módosítása